Kumpi valmistuu nopeammin – Länsimetro 2 vai Olkiluoto 3?

11.9.2020 - 13:56:15


Olkiluoto 3:n ydinvoimalatyömaa tuotti – jälleen kerran – pettymyksen viime viikolla. Sähköntuotannon piti vihdoin alkaa ensi maaliskuussa, mutta taas aloitusta siirrettiin. Nyt starttiajankohdan pitäisi olla helmikuussa 2022. Se olisi lähes 13 vuotta alkuperäisestä aikataulusta myöhässä.

vetoa siitä, milloin Länsimetro saataisiin liikkeelle. Nyt oranssit vaunut kulkevat onnellisesti Matinkylään, ja pidemmälle länteen, kohti Kivenlahtea, työmaat ovat tiettävästi hyvässä vauhdissa – liikennöinnin on tarkoitus alkaa vuonna 2023.

– Vuonna 2016 vinoilimme ehkä vähän ilkeästi, että kyllästyimme odottamaan, tuleeko ensimmäisenä Jeesus, Olkiluoto 3 vai Länsimetro. Viimeksi mainittu voitti tuon “kisan”, naurahtaa kerroinanalyytikko Mattias Wennerkvist.

Nyt Länsimetro ja Olkiluoto 3 ovat jälleen vedonlyönnin kohteena: Betssonilla voi veikata, pitääkö Olkiluodon aikataulu eli valmistuuko se sittenkin “ajoissa”, ennen Länsimetron 2. vaihetta? Betsson uskoo näin, mutta vedonlyöntikertoimista voi päätellä, että vaikka Olkiluoto saa nykyisillä lupauksilla yli vuoden etumatkan, mitenkään varmana sen “voittoa” ei pidetä.

Kertoimet: Kumpi alkaa ensin: Länsimetron 2. vaiheen liikennöinti vai Olkiluoto 3:n sähköntuotanto?

Olkiluoto 1.60
Länsimetro 2.20

Lyö vetoa täällä:
http://record.betsson.com/_VEpNK6TXdmhzivuGB7nXpmNd7ZgqdRLk/1/


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport