Suomalaiset "äänestävät” Bidenia, ruotsalaiset Trumpia, kertoimet Bidenin puolella

23.9.2020 - 12:47:03


Yhdysvaltojen presidentinvaalien suosio vedonlyönnissä häkellyttää parhaillaan kansainvälisiä vedonlyöntiyhtiöitä. Suomessakin vetoa vaaleista on lyöty jo erittäin merkittävillä summilla.

– Tällä tahdilla vaalivetoja tullaan lyömään Suomessa euromääräisesti huomattavasti enemmän kuin Mestarien liigan finaalista, äimistelee kerroinanalyytikko Mattias Wennervist Betssonilta.

Betsson on havainnut myös mielenkiintoisen eron vedonlyöntikäyttäytymisessä suomalaisten ja ruotsalaisten välillä. Suomessa panoksista peräti 82 prosenttia on tällä hetkellä asetettu Joe Bidenin tai demokraattien puolesta ja vain 18 prosenttia Donald Trumpin tai republikaanien. Ruotsissa suhdeluvut ovat täysin toisin päin: Trump tai republikaanit ovat saaneet vedonlyöntikruunuista 68 prosenttia.

– Jää nähtäväksi, tekevätkö vaaleista tiliä ruotsalaiset vai suomalaiset vedonlyöjät, Wennerkvist naurahtaa.

Vedonlyönti presidentinvaaleista yleensä vilkastuu sitä mukaa, mitä lähemmäs vaalipäivää mennään. Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin on nyt aikaa runsaat 40 päivää.

Henkilökertoimien lisäksi Betsson tarjoaa kertoimia muun muassa siihen, kumpi puolue voittaa valitsijamiesäänet osavaltioittain ja myös siitä, kuka ehdokas kerää kaikkiaan suurimman äänisaaliin (Popular Vote). Viime vaaleissahan Hillary Clinton haali miljoonia ääniä Trumpia enemmän mutta hävisi vaalit. Tästä ja muusta USA:n vaalien mekaniikasta kattava tietopaketti täältä:

Kertoimet (tilanne 23.9.): Presidentinvaalien voittaja 2020

Joe Biden 1.81
Donald Trump 2.00

Popular Vote -voittaja:

Joe Biden 1.20
Donald Trump 4.00

Lyö vetoa täällä:
http://adserving.unibet.com/redirect.aspx?pid=8064&bid=3191


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport