Vihreistä Helsingin suurin puolue?

17.3.2021 - 19:50:47


Puolueet saivat – tai joutuivat ottamaan – lisäajan kuntavaalikampanjointiin. Huhtikuun sijaan äänet annetaan vasta kesäkuussa, ja se saattaa hyvinkin muokata asetelmia, arvioi vedonlyöntiyhtiö Betssonin politiikan asiantuntijaryhmä. Etenkin Helsingissä siirron vaikutus voi olla suurikin.

– Kokoomuksen pakka oli Helsingissä aika pahasti sekaisin Kirsi Pihan vetäydyttyä pormestariehdokkuudesta. Nyt puolueen kokenut koneisto ehtii reivata rivit suoriksi, asiantuntija toteaa.

– Elina Lepomäen muutto Espoosta pääkaupunkiin on Kokoomukselle kuin täsmäase, joka saattaa hyvinkin laukaista Kokoomuksen vielä kärkipaikalle, Vihreiden sijaan. Paljon riippuu siitä, paljonko Liike Nyt ja Perussuomalaiset vievät “Kokoomukselle kuuluvia” ääniä.

Betsson ehti jo julistaa vedonlyöntikertoimissa Vihreät Helsingin voittajiksi, mutta vaalien siirron myötä kertoimia on tasattu – puolueet ovat jälleen Betssonin arvioissa suunnilleen tasavahvoja.

Yksi tärkeä etappi kampanjoinnissa on hallituksen toinen kehysriihi, jossa hallitus summaa kahden ensimmäisen vuoden aikaansaannoksiaan sekä suunnittelee tulevaa. Alun perin riihen ajoitus olisi ollut vasta heti vaalipäivän jälkeen.

– Kehysriihen ulostulot ovat erittäin tärkeitä. Etenkin SDP:llä ja Keskustalla on siinä näytön paikka, mutta on mahdoton ennakoida, miten yhtenäisesti hallitus pystyy riihessä kovien paineiden alla toimimaan.

– Demarien maanlaajuisen kannatuksen lakipiste saattaa olla jo saavutettu. On jännittävää nähdä, kestääkö Sanna Marinin suosio, kun säröjä alkaa vähitellen muotoutua, Betssonilla pohditaan.

Kertoimet: Helsingin suurin puolue (äänimäärä)?

Vihreät 1.65
Kokoomus 1.90
SDP 10.00
Perussuomalaiset 18.00
Vasemmistoliitto 75.00
Liike Nyt 200.00
Keskusta 200.00
Joku muu 200.00

Lyö vetoa täällä:
http://record.betsson.com/_VEpNK6TXdmhzivuGB7nXpmNd7ZgqdRLk/1/


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport