Data kertoo, Perussuomalaisista eniten vetoja

29.3.2021 - 10:40:28


Kuntavaaleja siirrettiin parilla kuukaudella Perussuomalaisten vastustuksesta huolimatta. Nähtäväksi jää, onko siirto lopulta jollekin puolueelle etu ja jollekin toiselle vastaavasti haitta.

- Vaaleja voisi tietyssä mielessä verrata urheilusuoritukseen, toteaa vedonlyöntiyhtiö Betssonin asiantuntijaryhmän jäsen, jolla on itsellään mittava tausta kotimaisessa politiikassa.

- Molemmissa kyse on “huippukunnon” ajoittamisesta. Siirto väistämättä sotkee pasmoja, mutta toisaalta ehdokaslistoja ehditään nyt mahdollisesti kerätä aiempaa täydemmiksi, kun vaalit ovat kaikkien huulilla.

Asiantuntija huomauttaa, että viime eduskuntavaaleissa juuri Perussuomalaisten kunnonajoitus oli “lähes täydellinen”.

- Jos vaalipäivä olisi ollut sunnuntain sijaan maanantai tai tiistai, Persut olisi todennäköisesti voittanut vaalit!

Betssonin vedonlyöntidatasta näkyy, että suomalaiset vedonlyöjät uskovat nyt Perussuomalaisiin vahvasti. SDP luokiteltiin Betssonilla vuoden alussa selkeäksi vaalien ykkössuosikiksi, mutta nyt asetelmaa on jouduttu tarkistamaan: Perussuomalaisten puolesta on lyöty ylivoimaisesti eniten vetoja.

Toiseksi eniten pelimerkkejä on kerännyt Kokoomus. Niinpä ne pitävät nyt keulapaikkoja kerroinasettelussa. Vaaleihin on kuitenkin matkaa vielä lähes 80 päivää, joten paljon ehtii Suomessa siinä välissä tapahtua.

Gallupeja seuraavat kansalaiset saattavat parhaillaan olla hieman hämillään, Betssonin asiantuntija huomauttaa.

- Yle julkaisi maaliskuun alussa gallupin, jossa kysyttiin suosikkipuoluetta kuntavaaleissa. Siinä SDP oli ykkönen. Helsingin Sanomat taas mittaa edelleen puolueiden suosiota eduskuntavaaleissa, jossa vastaavasti Perussuomalaiset oli kärjessä. Eri vaalien kesken saattaa gallupeissa olla aika huomattaviakin eroja.

Kertoimet: Kuntavaalien suurin puolue (äänimäärä) koko Suomessa?

Perussuomalaiset 2.10

Kokoomus 2.40

SDP 2.60

Lyö vetoa kuntavaaleista täällä:
http://record.betsson.com/_VEpNK6TXdmhzivuGB7nXpmNd7ZgqdRLk/1/ 

Kiekkovakio, jaossa viisi tonnia

29.10.2021 11:52:53

 

Katso kaikki NHL-ottelut täältä

29.10.2021 11:42:47

 

Uros ulkona, areenan nimeksi Juti?

29.10.2021 11:33:17