Syrjäyttääkö yleisurheilija Teemu Pukin vuoden urheilijavalinnassa?

4.10.2019 - 14:40:37


Hiihto, hiihto, pyörätuolikelaus, hiihto, keihäänheitto, purjehdus, ampumahiihto, suunnistus, hiihto, ampumaurheilu, keihäänheitto, estejuoksu, mäkihyppy, paini, uinti, yhdistetty, jalkapallo, kuulantyöntö. Siinä on lueteltu tuoreusjärjestyksessä lajit, joista on valittu tällä vuosituhannella Suomessa Vuoden urheilija.

Jalkapallo toteutui Sami Hyypiän muodossa vuonna 2001, mutta sen jälkeen ei joukkuelajeilla ole ollut palkintolavalle asiaa - jos ja kun sellaiseksi ei lasketa Iivo Niskasen ja Sami Jauhojärven parivoittoa 2014.

Vaan kuka sitten nyt? Vedonlyöntiyhtiö NordicBet on asettanut kertoimella 1.80 ykkössuosikiksi Teemu Pukin, jonka meriittejä Englannin kentillä ja Huuhkaja-paidassa on varmasti vaikea olla noteeraamatta – etenkin, jos Suomi etenee ensimmäistä kertaa jalkapallon arvokisoihin.

- Siinä tapauksessa myöskin Vuoden valmentajan valinta lienee selvä eli viime vuonnakin voittanut Markku Kanerva. Jos taas EM-kisapaikka jää haaveeksi, silloin ykkönen lienee kolmatta kertaa "Kulta-Jukka" Jalonen, ynnäilee yhtiön Head of Marketing Jussi Nurmi.

Upean MM-kiekkokullan myötä listalla on korkealla myös Leijona-kapteeni Marko Anttila sekä upean NHL-kauden pelannut Mikko Rantanen ja vastaavasti NBA:ssa loistanut Lauri Markkanen.

Vuoden Urheilijan valinta herättää perinteisesti vahvoja tunteita - etenkin palloilulajien ystävät tapaavat turhautuneina vitsailla "eiköhän sieltä joku keihäsmies heitä taas 83-metrisellä pronssia ja tule valituksi". Valinnasta äänestävät perinteisesti urheilutoimittajat. Kolminkertainen valinta Tero Pitkämäki on ollut nyt kaksi vuotta heittämättä, joten hän ei tule olemaan oikea vastaus.

- Yleisurheilulla on kuitenkin vahva suosio etenkin kokeneemman toimittajakunnan keskuudessa. Niinpä uskallamme pitää vetokohdetta tällä erää auki vain lauantai-iltapäivään asti, koska silloin kisaurakkansa Dohassa avaavat ainoat mitalitoivomme eli keihäsmiehet Ruuskanen, Helander ja Etelätalo sekä aiturinaiset Korte, Neziri ja Hurske, Jussi Nurmi hymyilee.

Lyö vetoa vuoden urheilijasta täällä:
http://record.nordicbet.com/_gO8MijmD0R4QXpxu6JbnHmNd7ZgqdRLk/1/


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport

 

Onko tässä Miss Suomi 2020?

23.6.2020 12:50:27